Var tar veckorna vägen ? Man knäpper med fingrarna så har en hel vecka försvunnit !
Vad har egentligen hänt sista veckan ?
I söndags var vi på Dannero och firade min lilla mormor , där var trivseldans . Danne och Dynamo spelade ca 45 min sen var det ett annat band . Mormor var glad och nöjd och det var ju så det skulle vara ! Jag kan väl säga att medelåldern nog var 70 och då sänkte vi den REJÄLT haha ! Efter åt vi middag på byakrogen här i Skivarp som har suveränt god mat !
Måndagen och tisdagen bara försvann , minns inte ens vad jag gjorde .
Onsdagen körde jag till malmö och handlade nya jackor till grabbarna . Tog sen en sväng till jobb och hälsade på . Träffade massor av folk jag inte sett på länge , alltid lika roligt .
Torsdagen så styrde bilen kossan mot sjöbo för att mysa med Lena och Hannah och Benjamin , var en toppen dag med en massa prat och gos .
Fredagen åkte jag med i lastbilen , tycker det är så mysigt att åka med Tom ! Det är ju sista fredagen på ett tag som jag kan åka med . För på måndag börjar jag arbetsträna , ska bli så roligt !
Idag har det som vanligt varit gofrukost och melodikrysset . Tog sen en sväng till Ystad för att handla lite . Presenter till Jessika som fylla 14 år igår , stora tösen nu . Vi ska fira henne nästa helg när hon kommer !
Jag har satt upp nya gardiner i köket , ja nya och nya jag kom fram till att jag haft dom i 17 år . Varit på vinden och tagit fram en ny lampa till fönstret . Det blev jättefint !
Nu har vi nyss ätit gott och jag ska snart gå min tända ljus runda , många värmeljus är det som ska brinna och blockljus ! Fin fint !
Helgfrukost måste bara vara det bästa som finns ! Kaffe , oboy , juice , yoggi , paprika , gurka , tomat , rostbiff , rostad lök , remolade , ost , räksallad , skinka , tillimajonesii !!! Och inte att förglömma tidningen och trevligt sällskap .
Idag blev det en badedag . Körde till badhuset i Hörby , så vi är ganska möra efter mycket bad och även bastu och lite bubbel .
En god middag och sen en promenad med hundarna , som fick fnatt på fältet ! Nu njuter vi av bra musik och dodis och bara att vara !
Jag håller på för fullt att göra om lite härhemma . Vardagsrumsfönstret blev pimpat i torsdag och i fredags så började jag i köket . Igår så gjorde jag äpplesaft som ska silas imorgon , hoppas den blir god . Bakade även äpple/kola grottor , såååå goda ! Nu är jag bara ledig 1 vecka till , sen ska jag äntligen börja arbetsträna . Ska bli jätteroligt !
Igår var det upp och hoppa tidigt , jaja jag hoppade knappast , är det nån som någonsin sett mig hoppa ??
Körde i god tid till sjukhuset , det var ju i värsta rusningstrafiken .
Jag hade enorma fjärilar i magen eftersom det tagits massor av prover . Det har nog inte undgått någon att det är 1 år sedan min transplantation . Men alla mina celler är fortfarande donator celler , vilket innebär bara FRISKA celler . Och alla andra prover var oxå bra . Jag fick som vanligt fråga en massa jag alltid undrar . Och sen skulle det tass det jävla benmärgsprovet , det gick bra och Stefan är kanon på att göra det snabbt . Först bedövning sen nålen rätt in i bröstbenet bara ! Är fortfarande ganska öm där . Kanske inte så konstigt . Sen blev det ju spolning av porten och 3 vaccinsprutor . Och sen intervjun ang sex och samlevnad , och hur mycket info jag fått ang detta genom resans gång !
Men det bästa är ända att det finns inga sjuka celler i min kropp och dom är inte välkomna hit igen !!!!!!!! Jag vill aldrig mera vara inlagd på sjukhuset , dom har underbar personal , men man blir sjukare där helt enkelt ! Dålig mat som attans Blääääää !
Idag har bara varit en tvättedag , varför tvättar man inte vissa saker direkt ? Men nu är det gjort och tvättstugan städad . Hittade även saker i källaren som jag glömt vi hade haha ! 2 lådor som sattes ner där när vi flyttade in , lite krukor och lite skor och någon väska .
Medan jag lagade middag så passade jag på att baka Malins havrekakor med choklad i MUMS ! Nu ska jag inte göra ett dugg mer idag !
I torsdags så var det ju möte . Det gick kanon bra !
30 september börjar jag arbetsträna 3 dagar i veckan 3 timmar om dagen . Vet tyvärr inte var än , vet bara att det blir på ett boende i kommunen . Det ska jag göra 1 månad för att se om ryggen klarar det , sen ska vi ha nytt möte igen . Jag hoppas verkligen det går bra så jag kan börja jobba 50 % sen i november . Kändes så bra när jag gick därifrån !
Innan mötet så var jag och kramades med min Wiveca !
I fredags så var det mest hemmafix , det där vanliga , tvätta , plocka , fixa och trixa ! Igår lördag så hade v bestämt att vi skulle ta sovmorgon , men tji fick jag ! Hade en sambo som var ur sängen innan f-n fått av sig skorna . Jag hade väckt honom med slag och snark ! Det kan ju inte vara möjligt ?? Jag var så trött att jag knappt kunde öppna ögonen haha ! Det blev en långfrukost och sen melodikrysset ! Härligt när man klarar det ! Vi tog en tur till Ystad , Ohlssons basar , ni som aldrig varit där , åk dit , där finns allt roligt ! Sen blev det veckohandling på Willys inte lika kul !
Eftersom lördagen den 14 september betyder mycket för mig så firade vi med god middag och jag drack vin och även en cider . Det är ju 1 år sen jag fick nya stamceller av den där tyskan . Undrar om hon har fräknar ? Jag har ju fått det nu , har jag ju aldrig haft innan , ännu en konstig grej ! Hon är min okända syster !
Idag så fick jag komma ut , haha , vi brukar skoja om det ! Vi tog en tur till Ikea och som vanligt så var där massor med folk . Men visste i stort sett vad vi skulle ha så det gick ändå ganska snabbt !
Äntligen är ett nytt soffbord inhandlat och självklart lite ljus och stakar ! Så vardagsrummet är nu städat och piffat lite till !
Fin fint !
Imorgon ska jag till Lund och hematologen , läkarbesök och få vaccin och spolat min port . Ska även bli intervjuad i ett projekt som en av ssk håller på med angående sex och samlevnad ! Hur ska det gå jag som är så blyg , timid och tillbakadragen SUCK ! ASG .......
Attjo attjo prosit ! jag ville verkligen inte få dessa förkylningsbaselusker . Men men dom hoppade på iaf , struntade helt i vad jag ville ! Kanske inte så konstigt , alla runt mig är ju förkylda . men nock om det nu ! Man ska väl inte gnälla över lite snor och hosta , jag har väl varit med om värre saker än så ! Idag skulle jag egentligen på Spirometri och tandläkaren , men lite svårt när man knappt kan andas . men jag har fått nya tider . Imorgon är det rehabmöte med arbetsgivaren , försäkringskassan , företagsläkaren . Denna gången har jag valt att ta med facket , känns som det behövs nu . Min enda önskan är att det kan lösa sig på bästa sätt . Man ska ju inte måla fan på väggen .....
Var på föräldrarmöte igår på Simons skola , det är mycket som händer nu sista året . Dom ska sälja underkläder för att få ihopa till sin klassresa , dom ska åka till Göteborg på spa . Dom ska även ha loppis med leksaker , så alla ni som har en massa leksaker ni vill ge bort , hör av er till mig !
Jag bara längtar till helgen , hoppas jag mår bättre då . Jag har mycket att fira i helgen ! 1 år sen min transplantation !
Klumpig , tankspridd , trött , förklylning på gång , irriterad , slarvig , tjatig så känner jag mig idag !
Varit på vc och lämnat 8 rör blod , ska ju till läkaren nästa måndag !
Tvättat och dammsugat som vanligt .
Varför ska helgerna bara försvinna ? I lördags tog vi en runda vid Svaneholmsslott , Slingan på ca 3 km . Härligt väder och hundarna hade mycket nytt att snusa på . Det skulle man gjort lite oftare , jag njuter ju lika mycket varje gång , har bara svårt att få tjockröven ur soffan . Igår var jag ute i trädgården , skulle plocka hasselnötter , där är tyvärr mask i dom flesta . Vi har även ett äppleträd med massor av äpplen , jag tror inte dom är klara än . Men det lär ju kvitta för alla sitter så högt att vi kommer aldrig att få tag i dom . Ska kanske stå under med håv och hjälm och hoppas dom faller ner haha ! Jag fick en ny sadel monterad på min cykel och nya däck monterade bak på min bil . Tack Tom och Simon !
Idag har jag haltat mig fram , men det går och jag har inte alls lika ont som igår ! Tack och lov !!!!
Ja har varit på Ica och hämtat min sovsäck som kom med posten ! Nu har vi vars en OLW ostkroks sovsäck . Vad vi nu ska ha dom till , vi campar ju aldrig ! Kanske ska strunta i värmen i vinter och sitta vars en sån hahahah !
Jag har höstpimpat lite , gjorde ljusstakar med blad och nötter , pimpa även lyktorna där ute . Simon och jag satte upp några tavlor , det är foto på barnen som stått innan . Nu behövde jag platsen till ljus och blommor ! Våra blommor växer så det knakar . Härligt ! Jag har kanske fått gröna fingrar , nu på äldre dar . Eller kanske min tyska donator har det ? Skulle även vilja köpa några blommor som jag kan sätta därute i härliga höstfärger !
Det är fint väder och fortfarande varmt , men tyvärr så blåser det ganska bra ! Jag hoppas vi kan grilla imorgon , så sugen på det !
Det bästa med denna årstiden är att jag kan tända alla ljus överallt ! Och jag har verkligen massor av olika ljusstakar och och lyktor överallt . Tänder jag alla en kväll så är det ca 40 st värmeljus plus alla blockljus ! MYSIGT
Måste köpa på mig ett lager nu , man vill verkligen inte stå utan , då kan världen gå under *fniss* ! Så nu väntar jag bara på att det ska börja skymma !
Snart blir det full rulle härhemma när Rockie kommer ! Özil bara längtar . Självklart kommer ju även Jessika och Hampus ! Jag älskar när alla är samlade !
Igår var jag hos företagsläkaren , för nu ska han oxå säga sitt gällande min rygg . Det räcker inte med att Jenny ( min läkare på vc) och att min sjukgymnast och mina läkare på Hematologen har sagt sitt ang min rygg . Men det var en trevlig liten gubbe ! Vi ska ju ses igen nästa vecka på ett rehabmöte med arbetsgivaren och försäkringskassan .
Iaf när jag gick ut därifrån så trillade jag , platt fall på golvet Hahahaha så typiskt mig ! Vet egentligen inte vad som hände , tror jag snubblade på mina fötter eller så vek sig knät , det hade ju inte varit första gången ! Det kom en massa folk springande och frågade om jag skadat mig eller om jag ville sätta mig .Men det var ju lungt , hade inte ont någonstans . Körde ner till obs och träffade Mona och Erika , gick och kollade lite i affärer sen blev det god vanilla latte och en massa skratt och prat . Rätt var det va så kom Britt-Marie , så vi fick kramas lite , roligt att se henne ! Det är bara så roligt att titta på folk !
Sen körde jag hem och vi lagade middag och softade i soffan . Jag hade bestämt jag skulle åka med Tom idag . Fixade lite matsäck att ha med i lastbillen , duschade och la mig . Låg en bra stund och spelade Quizkampen . vaknade efter 1 timme och hade så JÄ-LA ont i mitt högra ben . jag kunde ju knappt vända mig i sängen . Man blir ju orolig för det har ju varit det "friska" benet . När jag gick upp inatt så var det oxå ont ont , men man ska inte gnälla . haft ont från och till under dagen , men när kom hem i em så gjorde det ännu mer ont . Förmodligen har jag fått en muskelbristning i ljumsken eller låret ! Som jag skrev på fb är det ju märkligt eftersom jag har ju inga muskler !
Imorgon är det äntligen fredag och helg , jag hoppas verkligen detta skitet försvinner för jag vill vara rörlig i helgen , det ska ju vara toppenväder !
Då var vi inne i september och det räknas ju som höstmånad . Igår kändes det verkligen som höst , regn och storm inte roligt alls . Det är då man funderar på om man ska lära sin hund gå på toaletten ? Man får även tankar om varför man skaffade hund ? Men jösses koss vad skulle jag göra utan min lille lill ? Dagarna hade varit ännu längre och jag hade ju inte haft någon att busa med . Än en gång så bara försvann helgen . I lördags så löste vi melodikrysset som vanligt , alltid lika roligt när man klarar det , vilket vi oftast gör . Lite mallig är jag allt haha ! Sen blev det en tur till marknaden i trelleborg . Självklart så började det regna , men man dör inte av lite vatten . Vi handlade inget speciellt . Söndagen försvann oxå i ett nafs , var och handlade för komande vecka . Alltid skönt när det finns mat i kyl och frys ! Just nu är det många tankar i mitt huvud ! Många besök inbokade framöver , tandläkaren , spirometri , läkaren , företagshälsan , rehabmöte m.m.