Idag var det måndag igen och Tom har börjat jobba ! 3 veckor försvann i ett nafs ! Tyvärr !! Det har varit underbara veckor . Jag älskar att vara med Tom och barnen . Det ger mig lugn och jag mår bra !
I lördags så var vi och fick nycklarna till Toms nya lastbil , den är så fin ! Träffade Toms chef , roligt att få ett ansikte på någon som man hör mycket om .
Igår var nog den varmaste dagen hittills , man orkade ju inte göra nått .Jag fick iaf duschat Özil , så nu luktar han gott igen !
Inatt har det regnat lite så det är inte lika tryckande längre .
Idag är en tvättedag , har bäddat rent i alla sängarna .
Annars är det nog en ganska lugn vecka , inga planer alls ! Jag hoppas på fint väder i helgen så det kan bli ett strandbesök .
Nu har vi en ny fin tvättmaskin , så härligt ! Synd bara att denna korkade brud inte kan läsa ! När vi skulle provtvätta igår så hoppade den iväg i källaren . Och jag fattade inte varför ? Jag läste bruksanvisningen igen och igen . Men fattade inte att transportskruvarna var det som såg ut som slanghållare ! Men nu är dom borta tack vare Åke ! Så nu hoppas jag vi kan tvätta i lugn och ro !
I tisdagskväll tog vi en roadtrip mot Simrishamn och sedan kustvägen hem igen . Hittade Sandhammaren , vilket underbart ställe . Kritvit sand och långa breda stränder . Dit ska jag åka och bada en dag !
Igår så fixade vi lite ärenden , passa ju perfekt eftersom det var mulet och regnade lite . Tom målade skorsten hos sin mamma och jag gick och fikade hos kusin Palle och Karin . Nu är det helg och Tom börjar tyvärr jobba igen på måndag ! han längtar för han har ju fått ny lastbil .
jag hoppas att det fina vädret håller i sig hela augusti och september med . Det var ju en sån jä-la vinter och lång som attans !
Ännu en underbar dag ! Sol och tropisk värme !
Igår var jag och hälsade på på jobb ! Alltid lika trevligt att babbla lite . Jag saknar dom massor .
Sen en sväng till sjukhuset och träffa läkaren . Äntligen "min" egen läkare som tar sig tid att lyssna på en . Han undrade var jag firat semester eftersom jag var brun , och jag svarade under ett parasoll i trädgården . Då suckade han och sa att han hade varit i Grekland och betalat 10 tusen tals kronor och var inte lika brun . Haha , och jag tycker inte alls jag är brun . Han kollade mina provsvar , satte ut cortisonet äntligen . Men fick behålla 2 tabletter för ett prov var inte helt bra . Men blodvärdet och trombycyter är kanon . Vi pratade mycket om min sjukdom , som jag förstått innan så är det en väldigt ovanlig form . Så dom forskar och använder "mig" fortfarande som studiematerial . Jag har ju alltid varit udda ! Fortsatt sjukskriven 3 månader , men förlorar Tyskland i fotbollen så skulle jag bara få 3 dagar hahaha ! Min rolige läkare är ju tysk ! Återbesök i september , då det oxå är dax för alla kontroller igen . Gyn , spirometri , njurarna , och ev nytt benmärgsprov .
Idag skulle jag tvätta lite , men vatten överallt i källaren och en tvättmaskin som förmodligen har gjort sitt ! Den läcker från luckan och ventilen och pumpar inte ut vattnet . Men nu är det upphängt därute för att torka , det kommer att bli styvare än styvast . Tur vi har mer kläder !
Då har 2 veckor av semestern redan gott , bara 1 vecka kvar ! Lite sorgligt .
I fredags begav vi oss till Sjöbomarknad , det var varmt och svettigt !
Mycket dricka handlade vi och ändå höll man på att smälta bort . Hade bestämt träff med min bästa Lena och hennes goa barn .
Vi gick gång upp och ner .
Det fanns väldigt många "Karim" , hallå alla kunder , bara idag , vi gör affär haha ! Handlade ny plånböcker , ett armband , strumpor så jag klarar vintern ( det var dagen klipp ) , Hannah och Hampus åkte några karuseller .
Vi mötte upp Nisse och sedan åkte våra svettiga och trötta kroppar hem .
Efter nästan 5 timmar i värme och en massa gående så var jag helt slut .
När vi kom hem så skulle Jessika och Rockie åka hem , trist . Özil sörjer sin flickvän .
Tog en tur till Ica , träffade Jenny med familj , fick se hennes nya lilla kille , bara 2 veckor gammal . Har barnen verkligen varit så små ? Minns det knappt !
Nu lite om det underbara vädret ! Det är varmt , riktigt skönt MEN det är inte skönt på nätterna ! Idag ska jag sätta upp insektsnät förr fönsterna i sovrummet så man kan ha öppet på natten . Men man ska inte klaga , men visst hade vi behövt lite regn ? Vår gräsmatta ser ut som hö .
Igår gjorde vi inte så mycket , var och handlade och bara njöt .
Vi grillade och jag drack lite vin , satt ute under körsbärsträdet .
På tal om körsbär så gjorde ju jag och Jessika saft häromdagen . Stod på stege (inte roligt) för att nå bären . Mycket jobb för lite saft ! Och den smakade absolut inget , bara sött haha !
Nu har vi nyss ätit sconesfrukost .
Hampus blir hämtad idag och sen är det tyst i huset .
Imorgon ska jag till Lund , ska även ta en sväng inom jobb och kramas med Wiveca och mina andra kolleger .
Det har redan gott 1,5 vecka av semestern ! Nu är det bara hälften kvar . I måndags var jag på vårdcentralen och lämnade lite blod , jag ska ju till Stefan på hematologen på måndag . Hoppas proverna fortfarande är bra , alltid lite oroligt .
Annars har vi mest haft lata dagar , mycket lek och spel . Har ju varit några dagar med en del moln , men ändå varmt . Hörde en tant på vårdcentralen som sa att det har ju bara varit en vecka fint , annars tyckte hon det varit en dålig sommar hittils ?????? Var har hon varit tro ? Jag tycker att det har varit toppen väder ! Jag njuter av varje sekund . Nästa vecka är det bara jag och Tom , kommer att kännas tyst i huset . Mina stora är ju hemma eller rättare sagt aldrig hemma haha ! Men dom varken syns eller hörs . Hampus är ju en lite pratkvarn som inte är tyst sekund på hela dygnet , knappt när han sover heller . Pratar han inte så sjunger han .
Tänkte jag skulle locka med mig familjen en sväng till stranden om en stund , för lite bus och gräv !
På fredag är det äntligen dax för Sjöbomarknad , förra året ville jag men orkade inte åka dit . Så nu ska jag titta på folk och äta langos och se om jag hittar nått roligt att handla . Där är ju massor av skit , men även lite roliga saker .
Sen åker Jessika hem på kvällen .
På lördag tänkte jag vi skulle ut på ett litet äventyr , så då packas fikakorgen och kameran !
Jag ber om ursäkt att bilderba kom om och om igen ! MEEEEN det hände nått !!!!!!
Det är så skönt att ha sällskap hela dagarna ! Jag kommer att känna mig såååå ensam när semestern är slut och skolorna börjat ! Men då hoppas jag att jag är tillbaka i jobb en del iaf ! Igår var nog den varmaste dagen på länge . Vi ät frukost i lugn och ro och lyssnade på melodikrysset , vårt nya låårdagsnöje . Men denna gången klarade vi inte en av frågorna , trist ! Sen packades strandväskan med fika och mycket dricka och leksaker . En sväng på öb för ett strandparasoll . Man ska ju vara försiktig i solen och smörja in sig väl ! Det blev en underbar dag . Vi var i Svarte , inte speciellt mycket folk , så skönt ! Det var 38 grader i solen och 16 i vattnet . Ganska kallt brrrrrr , men denna badkrukan doppade faktiskt sig . Det trodde nog ingen att jag skulle allra minst jag själv ! Men jag kom , såg och segrade hahaha ! Vi grävde och gjorde sandkakor . Det håvades fiskyngel . Det fikades m.m. Sen hem och duscha . Startade grillen och grillade MUMS . Lite rosévin till det ! Vi satt ute länge och bara njöt av lugnet ! Idag så har vi varit och kollat på Toms nya lastbil , handlat snus , hälsat på svärmor , ätit pizza och bara mått bra ! Här kommer några bilder från Tosselilla , stranden och på hundarna !
Då har det snart gått en hel vecka igen , fattar inte var dagarna tar vägen ?
Igår torsdag så ringde min telefon 7.00 , från op i Kristiansstad . Om vi kunde vara där klockan 10 ? Visst , det tog bara 1 timme och 40 min att köra dit ju ! Vi var där till 10 , men tror ni vi fick komma in då ? NÄÄÄÄÄÄÄ 11.30 fick vi träffa en läkare och sen en sköterska och sen fick vi vänta IGEN ! 12.10 tog dom äntligen in Fabian på operation . Sen väntade jag och väntade . Efter 2 timmar hämtade dom mig , han var vaken och allt hade gått bra . Han var fortfarande helt drogad , sluddrade och skrattade m.m.
Sen körde vi hem ! När jag la mig igår så tänkte jag att imorgon ska jag äntligen få sova längre än 8 . Toms chef ringde 22.15 och ville att han skulle jobba idag fredag . Vi hade ju som tur inget inplanerat så Tom ställde upp ! Jag vaknade av att dom plockade ner byggställningen på baksidan av huset 07.30 . Det var den sovmorgonen *ler* ! Idag har Jessika och jag bakat ariska kärleksmums haha och brysselkex och syltkakor . Dom blev jättegoda , varar nog inte så många dagar . jag jagade även STORA dammtussar men snabeldraken . Borde egentligen gå ut och njuta av det fina vädret , men men !
3 dagar av semestern har gått !
I måndags höll mitt hjärta på att stanna . Fabian ringde och var på akuten i Ystad , han hade vurpat med moppen och åkt ambulans in . Han sa flera gånger att det inte var så farligt , men vilken chock man får . Jag körde genast till ystad . Akuten var bara en ända röra . han blev iaf röntgad och det visade brutet nyckelben . Han skulle bli opererad i KRISTIANSSTAD , vad fan händer med sjukvården ???? Igår morse ringde en läkare och berättade att han förmodligen skulle bli på torsdag . men dom skulle återkomma . Hela onsdagen har gått och ingen har ringt . Så jag har jagat någon på sjukhuset i Kristiansstad , men där visste ingen nått . Sen ringde jag Ystad och dom kunde inte heller svara på nått , för dom visste inte vad som hände där . Ringde till slut operationsavd , fick då till slut reda på att han står på listan tills imorgon , men dom vet inte vilken tid . Någon ringer mig imorgon . Vad FAN är detta för system ???? Ja dom ska få höra imorgon vad jag tycker !
Idag har vi varit på äventyr på Tosselilla . Lekt , badat (inte jag) , Åkt karuseller (inte jag) , hoppat , fikat , grillat , cyklat , tittat på folk , skrattat , visat ändan , kastat bh m.m. Nu är vi 5 slagna hjältar . Det ända trista med dagen var att det blåste ganska rejält tyvärr .
Jag ska lägga upp lite bilder senare !
Helgen försvann i ett nafs , men det gör ju inget för det är SEMESTER !!!!! I lördags så var vi och handlade lite , nya vattenkanoner .....
Fick besök , så härligt att bara sitta ute och njuta i solen och barnen sprang runt och hade vattenkrig ! På kvällen grillade vi och satt ute och bara njöt ! Lite vin på det mmmmm !
Ni ska bara ana vad jag njuter !
Förra året vill jag ju bara sudda ut ur mitt minne .
Nu ska jag njuta med familjen i 3 veckor . UNDERBART !
Igår kväll tog vi en tur till stranden på kvällen . Massor av folk fortfarande . Vattnet var 15 grader enligt min termometer , iskallt brrrrr . Doppade tärna bara . Tom och Hampus var i en stund . Hampus lekte och grävde och sprang omkring , han var helt lycklig . Jag blir så irriterad på folk (eller få) ! Det stora skyltar att man inte får ha hund på stranden , men ändå ska vissa idioter rasta sina hundar där . Sen var där en mamma som hade noll koll på sina barn suck ! Och sedan alla jä-la påskkärringar , prata svenska tack eller åg him !!!!!!!!
Idag bara slappar vi , ja idag med haha ! Tvättar lite . Ska ta en tur till biblioteket sen , måste ha nått att läsa . Försökte ladda ner till plattan , men fick inte rätt på det . Ovanligt ju när det gäller mig . Sånt finns det inget tålamod till !
Imorgon ska jag hämta en cykel jag har fått av världens bästa Helen , bara jag tänker på henne så skrattar jag och tänker på hennes historia när hon red på hästen Diana hahahaha !
Sen ska det förhoppningsvis bli en och annan tur . Hoppas min rygg vill det , den har inte tyckt om att cykla innan !
På onsdag så blir det äventyr hela dagen . Tosselilla here we come ! Förra året orkade jag knappt ta mig runt där , fick stanna och vila hela tiden , men nu ska jag leka och hoppas jag inte fryser ihjäl på vattenlandet ! Med ska oxå min bästa Lena och Hannah och Benjamin .
Idag hade jag bestämt mig för att städa . Såklart valde jag en dag som var den varmaste på länge . Men nu så är det renbäddat , tvättkorgen tom , dammat , dammsugat , badrum och toalett skurat . Så skönt när det är klart . Men jösses vad varm jag var !!!
Idag kom äntligen Rockie , Özil är redan helt slut , tungan hänger som en slipps . Haha !
En dag till sen är det semester ! Hoppas på fint väder och underbara veckor !
Varför gnäller man om allt ??? Egentligen är det bara skitsaker ! Varför kan man inte bara njuta av att man har det ganska bra . Man gnäller på barnen ! Man gnäller på mannen ! Man gnäller på anhöriga ! Man gnäller på vänner ! Man bråkar och blir sams . Man gnäller på att allt är dyrt ! Man gnäller på vädret !
Än en gång så har jag fått mig en tankeställare !!! En av mina bästa vänners man har fått en hjärnblödning VARFÖR ? Jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra och att han klarar detta !
Jag har kämpat och kämpar fortfarande från min cancer .
Jag har sagt innan att jag ska sluta gnälla , men nu måste jag verkligen ta mig i kragen och göra det !
Njut av varandra och var glada för man vet inte när ens liv tar slut !
Igår tog jag bara det lungt (som vanligt ) ! Tvättade en massa och gick mina promenader med Özil . Var en sväng på apoteket . Fick en chock där , min medicin som brukar kosta 259 kr kostade nu nästan 700 kr ???? Hon förklarade att det var nya priser från 1 juli , varför visste jag inte det ?
Blev ganska upprörd av detta , för jag tänker på alla som behöver sin medicin , vad gör dom när dom inte har pengar ? Ska man bara ha ont eller må dåligt eller i värsta fall dö då ?
På kvällen var jag hos mamma för att bli klippt , ville gärna bli av med min tantfrisyr . Det blev kort , ganska busigt , ! Vi även färgade det i rött ! Kändes bara så konstigt att klippa bort nått som äntligen hade växt ut ! Men jag blev nöjd , ska bara vänja mig !