Igår ringde klockan mitt i natten , jag skulle åka med Tom i lastbilen . Trevligt att ha nått att göra och att ha sällskap hela dagen . Det var turen på österlen . Tomelilla , Sjöbo , Simrishamn , Kivik , Bollerup , Vitemölle m.m. Det är en lång tur och en lång dag . På vägen hem blev det att hämta Hampus på fritids . Stannade och handlade grillad kyckling som vi skulle ha till middag ! Gottt!!!
När klockan var 20 så var jag så trött att jag hade kunnat bädda ner mig , men jag stod ut och höll mig knappt vaken till 21.30 . Somnade på bara några minuter och har sovit som en klubbad säl !
Idag så blev det helgfrukost och sen melodikrysset , jjaja jag vet det måste vara pensionärsvarning . Men vi lyssnar och försöker klura ut svaren . Dock inte helt rätt tyvärr !
Har varit en sväng på Jula och Biltema och fixat lite saker . Simon fick handlat lite vad han behövde . Vi handlade en ny leksak till Özil som piper , han är helt galen i den och bara försöker döda den . Den ser ut som en apa på en pinne ! Han fick oxå nya ben . Han är som ett litet barn helt vild och kan inte bestämma sig vad han ska , tugga eller leka ?
Eftersom det är så fint väder idag och inget regn alls så är vi bara ute hahahaha ! Knappast !
Hampus fick ett nytt spel , så han spelar för fullt !
Vi kollar på film och bara njuter av att det är helg och bara en vecka kvar för Tom att jobba innan semestern !
Det har varit den kallaste natten på evigheter . Så nu är ju frågan ska man behöva ta fram det tjocka täcket igen eller leta upp pyjamasen ? Det är ju inte klokt vi är i slutet på juni och man fryser . Jag har fått ta på mig strumpor idag .
Vad har annars hänt sen jag bloggade sist ?
Jag silade flädersaften igår som stått i källaren i 3 dygn . Den blev jättegod ! Så god att jag satte ännu mera saft . Jag tog Simon med mig och plockade fler fläderblommor . Så nu står där ännu mer saft i källaren som är klar till helgen . Igår gjorde jag 5 liter och till helgen så ska det bli 10 liter till MUMS !!!
Nu är det snart äntligen helg ! Imorgon kommer Hampus , Jessika hoppas denna helgen eftersom Rockie är i höglöp . Jag tror Özil hade blivit galen om hon hade varit här . Han har ändå varit galen sen hon var här sist , då hon började löpa . Han gnäller och äter dåligt ! Men det kan ju vara fler löptikar runt omkring !
Nästa vecka oxå sen är det SEMESTER !
Blir det sånt här väder så blir jag galen . Jag måste ha sol , min kropp behöver det . Hur ska jag annars orka resten av året ?
Idag fyller världens bästa Lena år !
Solen kryper fram mellan molnen . Det är ju ganska varmt redan men solen vill försvinna bakom molnen för jämnan .
Nu är det bara 2 veckor till Tom har semester och barnen ska vara här . Jag hoppas verkligen vi får toppenväder . Lata dagar på stranden och någon aktivitet någon dag . Vi har inget alls planerat utan ska bara ta dagarna som dom kommer . Jag ska bara njuta !
Igår så var vi ute och plockade fläder . Hittade ett kanon ställe bara bakom huset haha ! Saften är gjord och står nu i källaren för att gotta till sig . Blir den god så ska jag göra mer ! I flera år har jag sagt jag ska göra fläder saft , men aldrig blivit färdig till det . Fattar egentligen inte varför , för det var ju jättelätt ! Väntar med spänning på resultatet .
Har oxå tvättat överdragen till våra soffor , så nu är dom vita igen !
Imorgon ska jag till sjukgymnasten och på onsdag till tandläkaren i Lund . Låter som en körig vecka va ? hahaha
Nä nu ska jag få ändan ur soffan och göra lite nytta !
Igår var en lugn och skön dag .
En genomförkyld sambo och konstigt väder .
Det är ju iofs ganska normalt numera .
På kvällen åt vi go mat , allt som hör midsommar till , jordgubbarna fick vänta för där var inte plats till dom .
Vid 20 tiden så började jag må illa som f-n , inte alls roligt . Vad var det jag inte tålde? Tom fick utslag på flera ställen på kroppen , som klia . Vad var det han inte tålde ? Vi åt ju inget som vi inte brukar äta . Som tur var så var utslag och illamående borta nu på morgonen . Vi har kastat räkorna , om det nu var dom ??
Nu är det 1 år sen som jag blev skallig , jag hade permis över midsommar och då rakade vi av håret .
Jag mår dåligt bara jag tänker på det !
Men det var då och nu är det flera cm långt och babymjukt och lockarna börjar komma tillbaka .
Det ser inte klokt ut nu , måste göra nått åt den frissan . Ser ut som en tantfrisyr .
Idag ska det bara slappas , frukosten är avklarad , det blev jordgubbar nu istället Jumie !!!
Simon ska jag inte hämta hem förrän imorgon . Han och hans kompisar drack öl igår , har lite svårt att fatta att han är så stor ???
Som vanligt så blåser det ju idag och ingen direkt sol ! Men det ska väl vara lite oroligt väder nu ett tag framöver , det gör ju inget . Bara det blir fint väder när det är semester !
Idag har det varit ganska varmt ! Har tillbringat dagen under körsbärsträdet med plattan och en bok . Pratat med Simon , vi har haft möte om vad som händer på gatan . Hahaha ! Vi kom fram till att det bor 19 barn på vår gata och ändå så kör folk som idioter , även dom som har barn ???? Och alla miljoner katter som oxå finns på denna gata . Det kommer att hända en olycka en dag , hoppas verkligen inte det är någon av de mina som drabbas .
Özil tycker det är varmt , han kommer inte till ro .
Jag sitter rakt upp och ner och är bara varm .
Min stackars sambo är genomförkyld , hoppas det inte smittar . Men det ska det ju inte göra jag har ju fått vaccin mot allt *fniss* ! Jag hoppas det går över snabbt !
Undrar hur man kommer att sova inatt ?
Handlade jordgubbar idag , sååååååå goda . jag brukar vänta till midsommarafton , men jag kunde inte hålla mig längre !
När det är så varmt skulle man haft en pool !
Ena minuten så kommer det en skur och nästa blåst och nästa vinstilla .
Igår var det riktigt varmt , jag smorde in mig och satt ute i solen med en bok i flera timmar . Hade solstolen under körsbärsträdet , där är så skönt ! Jag ville sitta direkt i solen och bara steka , men det vågar jag inte än . Jag är bara glad att jag över huvudtaget kan och får sitta i solen numera . Özil fick ett märgben , och det föll han verkligen i smaken . Men såna ben får man bara ha ute , dom blir så slabbiga .
Idag är det inte lika varmt . Det blåser mer tyvärr . Var lite grått innan , men nu skiner solen igen . Idag får jag nog ta ett tag med dammsugaren .
Då var det söndag igen ! Vädret denna helgen har verkligen varit ombytligt . Sol , regn som f-n , blåst , storm , det är väl bara snön som fattades .
Igår var vi på äventyr ! Tykarpsgrottan fick ett besök . Det var kallt , bara 8 grader därnere , och det är det året runt sommar som vinter . Det var mysigt och spännande att höra guiden berätta . På flera ställen fick vi gå bockade . Förra året vid denna tiden hade jag inte orkat . Jag fick ju kanske inte bocka mig så mycket efter som jag är ganska kort . Nä nu skolade jag allt , jag är ju JÄTTE lång ! Hampus kunde utan problem gå rakt . Jag fick grottgrus i min sandal , visst är det ett roligt ord , grottgrus hahaha ! ja jag vet att jag har dålig humor , men jag skrattar iaf ! Efter visningen så tog vi en fika , jag hade ju packat väskan med kakor och lärre . Väl hemma igen så rastades hundarna , middag lagades och åts , film tittades på , godis åts .
Idag har jag städat tvättstugan och trappen och hallen nere . Var kommer allt skit ifrån ? Annars har jag mest slöat och känner mig irriterad på allt . Det är så jobbigt att bara vara arg , finns ju ingen orsak egentligen till det . Varför har man såna dagar ? jag vill ju bara vara glad och inte lägga energin på sånt onödigt skit !
Veckan som kommer är det midsommar ! Undrar om det blir dåligt väder som vanligt den dagen ? Jag skulle vilja ha sol den dagen och kunna ha på min skitsnygga sommarklänning som jag köpte i vinter , får kanske kolla om den fortfarande passar ? Förra året fick jag ju bara permis från sjukhuset över midsommar och jag tror inte ens jag kom ur mjukisbyxan . Håret rakades iaf av ! Nä nu ska försöka lägga min irritation i graven , men det är inte så lätt när det pyr i hela kroppen !
Idag tycker jag så synd om alla som tar studenten . Hoppas det klarnar upp i em . Igår kände jag mig helt överkörd . Tror mest det är vädret , jag är ju en aning väderkänslig . Men efter middagen så tog jag Jessika och Simon med mig och körde och handlade .
När jag sen gick en tur med hundarna så öppnade himlen sig . Jag blev blöt in på underkläderna , genom jacka och allt ! Tur det inte var kallt !
Idag så är det iaf uppehåll , men blåser som attans . Hundarna busar och busar . Dom 3 tonåringarna sover än . Ikväll så kommer Hampus . Vi får väl se om vi hittar på nått imorgon eller bara skiter i det och stannar hemma . Allt hänger ju på vädret ! Men vad gör vi om det är skitväder ? Förslag ????
Nästa vecka är det midsommar , var tar tiden vägen ? vad ska alla göra till midsommar ? hur brukar ni fira ? dans kring stången ? snaps ? Lekar ? m.m.
Hmmmm solen har varit framme i flera dagar nu , så underbart . Jag älskar ju solen och värmen . Men nu säger dom att det ska bli dåligt väder några dagar , det vill inte jag ! Gräset hade verkligen behövt regn , men inte jag ! På lördag vill jag ha fint väder , för jag hade tänkt vi skulle köra till Ystad djurpark . Men blir det regn så kanske vi får tänka om ! Idag när jag satt där ute i solen , så sitter jag lite under parasoll och lite i solen . För bara under parasollet så fryser jag ju efter en stund . Att bara vara är ju helt underbart ! Nu är det snart sommarlov för alla barn , härligt . jag hoppas dom får en bättre sommar än det har varit dom sista 2 åren . Idag känner jag mig ganska trött , beror kanske på att jag inte gjort nått vettigt idag alls eller pga min sjukdom . Men jag är ju frisk nu eller ? När räknas man som frisk ? jag har läst att flera år efter cellgiftsbehandlingar så kan man vara jätte trött periodvis . Imorgon kommer Jessika och Rockie , så full rulle för Özil i flera dagar .
Naglarna är fixade och målade idag .Denna gången i blått . Jag älskar att byta färg och inte bara mesfärger . Jag måste hitta nått nytt att läsa , dom 3, 50 nyanser böckerna är ju färdiglästa . Har ni några bra tips ?
Kan man tänka sig att idag är det 25 år sen jag gick ut nian . Kan inte riktigt fatta var dom åren tagit vägen ? Jag minns vad jag hade på mig , en ljuslila topp och kjol och en vit kavaj . Vår musiklärare Göran spelade så fint så att nästan alla grät . Man var så glad att äntligen slippa skolan . Sen att man skulle börja gymnasiet istället spelade ingen roll . Min pappa fylla 40 denna dag , så vi skulle resa till Grekland . Så direkt efter avslutningen bar det av till Kastrup . Min familj och Cissis familj . Det blev en vecka i Loutraki man aldrig glömmer . Mycket sol och bad och många nya vänner . Därför blev det att vi åkte tillbaka år efter år .
Nu till helgen som bara försvann !!!!!
I lördags hade vi en riktig mysdag , jag och Tom . Simon var ju med Lena på srf och Fabian var med flickvännen . Vi fixade en massa ärenden på fm jula , biltema , ikea . Tog det ganska lungt hela dagen och grillade på kvällen . I går så körde vi för att hämta Simon i Sjöbo . Han var så nöjd och bara längtar tills nästa år . Vi tog en tur till Boan och hittade äntligen en skånsk flagga . När vi kom hem så kom flaggan upp och Hampus fick en flagga på sin cykel . Vi fixade och trixade i trädgården , jag planterade om blommor , dom kommer nog att få ett växtryck nu med ny jord så dom kan sträcka ut sina rötter . När det är så varmt så saknar jag en pool , den behöver inte vara så stor bara så man kan doppa sig . Får fundera på om jag ska köpa en . Barnen hade gillat det !!!
Även idag värmer solen gott ! Tvätten är igång , frukosten nere , hunden rastad . Ska kanske ta fram dammsugaren och ev göra någon rabarberpaj !
Idag tvättas det , ja som vanligt , man måste ju ha nått att göra haha ! Skulle vilja ha en torkvinda så jag kunde hänga ut tvätten , det hade ju torkat i ett nafs ! Idag tvättar jag sofföverdrag till hörnsoffan i tv-rummet . Måste även ta våra vita sofföverdrag som vi har i vardagsrummet . Vitt är snyggt , dock inte så praktiskt . Finns skitfärgade ?
Idag är Simon i Ullared med skolan , detta har vi hört om i flera veckor . Han var ju där förra året med . Får se om han handlar allt han har på sin lapp och att pengarna räcker .
Vad har jag annars gjort idag ? Samlat ihopa allt som ska till återvinningen , plast , metall , glas , tidningar , kartong . Det blir en väldans massa på kort tid .
Imorgon är det nationaldagen och Tom är ledig , så skönt !
På fredag ska jag köra Simon till bästa Lena , han ska åka med henne till Sweden rock på lördag och han är helt lyrisk . Nästa år ska han köpa en 4 dagars biljett , det har han gett sig f-n på . Jag kan inte säga så mycket då ungen är 20 nästa år . Men i mina ögon kommer dom alltid att vara små !
jag har fått kontakt med en tjej som går igenom samma sjukdom som jag , det är Jessika i Linköping som fixat det TACK ! Just nu så ligger Malin inne på sjukhuset igen för nått virus (tror jag) ! Jag lider med henne och hennes familj , men hon kommer att klara denna prövningen med det är jag säker på . Synd att hon inte finns på sjukhuset i Lund för då hade jag skyndat mig dit för att muntra upp henne och hålla henne sällskap .Jag vet ju hur trist det är på sjukhuset , man känner sig ännu sjukare . Dålig mat . Och man saknar sin familj . Håll humöret uppe Malin !!!!!
Nu ska jag ta ett tag med dammsugaren , var kommer allt skit ifrån ? Ska även måla mina naglar idag , vilket jag gör minst en gång i veckan !
Kom nyss på att idag är det 1 år sedan jag påbörjade min första cellgiftsbehandling ! Det har varit ett tufft år ! Många många tårar både av glädje och sorg ! Jag har ändrat mig som person , tror jag iaf ! Man ska inte ta något för givet ! Jag vet idag vem/vad som verkligen betyder nått för mig ! Tack än en gång till alla som har hört av sig , skickat kort , hälsat på , mailat . Ni är och var guld värda ! Utan er och min familj undrar jag om jag hade varit här idag ! jag tror jag skrivet detta flera gånger men det är värt att upprepas !
Jag har så många drömmar som jag skulle vilja uppfylla !
Sitter ofta och tittar på hemnet , det finns så många hus som jag skulle vilja ha . Vi bor kanon bra idag , men skulle vilja bo på landet . Helst inga grannar , nära skog och sjö/hav . Gärna nära våra jobb , som det är idag har vi alldeles för långt . bensinen är ju inte speciellt billig ! Vi har ju 10 mil fram och tillbaka både Tom och jag . Det är 20 mil om dagen . Jag skulle vilja ha höns och kanske häst . Jessika hade blivit lycklig om vi hade häst . Då kanske hon äntligen hade flyttat från sin ..... mor ! Där ska även vara ett stort garage eller lada så Tom och grabbarna kan fixa och hålla på .
Jag vill ha ett trädgårdsland och fruktträd och bärbuskar .
Jag vill även resa , det finns så många ställen jag skulle vilja se och uppleva . Jag vill resa med barnen och Tom . Just nu hade vi verkligen behövt att resa iväg bara vi 2 . Rå om varandra och bara ta dagen som den kommer . Slippa höra gnäll och tjat från barnen och slippa höra mamma mamma mamma pappa pappa pappa ????
Tro nu inte att jag inte gillar våra barn för det gör jag verkligen , dom är mitt allt ! Och då menar jag alla barnen . Egentligen skulle jag vilja ha ett barn till , men det lär aldrig hända . Jag kan ju aldrig få barn mer .Det har cellgifter och mediciner tagit död på . Sen är jag ju ändå för gammal nu tycker många . Jag hade en chans innan men det sket sig tyvärr . Så jag får njuta av alla barn som finns i vår närhet stora som små !
Nu blev det kanske ett mycket rörigt inlägg , men jag bara skriver vad som finns i mitt huvud !
Det är verkligen tur man kan drömma !!!!!!
Tur man inte har tupé eller peruk hahaha ! Det blåser ganska bra idag , det beror väl på att vi bor så nära havet . Peruk har jag ju , den står där och är fin i sovrummet . Den är bara använd en gång . Nu har jag ju fått tillbaka ganska mycket av mitt hår , men det är helt vilt . Lockarna börjar komma tillbaka tyvärr . Jag kan inte göra så mycket åt det , det är bara vilt och ser ganska tantigt ut , men jag är kanske en tant ? Är ju över 40 !
Ännu en helg som bara försvann ! I lördags så var vi och spela minigolf i beddinge , så nu är säsongen startad . Som vanligt så kom jag inte först , jag har fått för mig att man ska mest poäng . Hahaha !
Hundarna bara far omkring , dom är otröttliga . Men idag sover Özil .
Varför tänker inte vissa ???? Man ska/bör kanske inte ta vissa saker framför barn . Och att man orkar älta samma sak om och om igen SUCK !!!!!
Idag är bara en vanlig måndag , tvätten igång och jag slappar mest !